01-09-2014
  Поделиться


01-09-2014 18:10
Проведення групових консультацій стало ефективною формою просвіти в сфері земельних прав

В результаті спільної діяльності Одеської обласної організації ВГО “Комітет виборців України” та Татарбунарського районного управління юстиції, за фінансової підтримки Проекту USAID АгроІнвест, з початку 2014 року в Татарбунарському районі проведено 10 групових консультацій, в яких прийняло участь більше 110 власників земельних ділянок. Як показала практика, така форма просвіти в сфері земельних питань виявила значний потенціал та підтвердила свою ефективність.

Починаючи з вересня 2012 року, на базі Центру права Одеської обласної організації ВГО "Комітет виборців України" в м. Татарбунари, за сприяння Татарбунарського районного управління юстиції та фінансової допомоги Проекту USAID АгроІнвест, власникам земельних ділянок (паїв) надається безкоштовна первинна та вторинна правова допомога щодо земельних питань. Таку допомогу жителі Одеської області можуть отримати щодня у стаціонарній приймальні Ценру права в м. Татарбунари, яка розташована в приміщенні районного управління юстиції. Великий ефект дають виїзні прийоми громадян безпосередньо за місцем проживання, в приміщеннях сільських рад. На підвищення правової культури власників земельних ділянок (паїв) спрямовані актуальні правові консультації в ЗМІ та Інтернеті, підготовка та розповсюдження друкованої літератури, проведення освітніх заходів.

Реагуючи на зростаючий запит селян щодо отримання актуальної правової інформації, юристи почали активніше впроваджувати таку форму роботи, як групові консультації. З початку 2014 року, в селах Татарбунарського району було проведено 10 групових консультації, участь в яких прийняло більше 110 жителів Татарбунарського району. В процесі обговорення на групових консультаціях від представників органів місцевого самоврядування були озвучені пропозиції щодо внесення в діюче законодавство норми, якою органам місцевого самоврядування було би надано право проводити державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Одна з учасниць таких консультацій запропонувала розглянути питання щодо створення мобільних груп працівників реєстраційної служби, які могли би проводити реєстрацію у віддалених населених пунктах району. Зауваживши, що для таких груп необхідно створити усі умови, які б надали членам цих груп надавати якісні послуги з реєстрації речових прав на нерухоме майно.

Протягом серпня 2014 року було організовано та проведено 3 групових консультації, участь в яких прийняло 37 жителів Татарбунарського району. Так, 07.08.2014 року в селі Трапівка на консультацію зібралося 12 жителів села. Тема — отримання відповідних правовстановлюючих документів на земельні ділянки, правильність підготовки та укладання договорів оренди земельних ділянок та проведення розрахунків орендарів з орендодавцями, оформлення присадибних земельних ділянок, їх оцінка та продаж. Присутній на заході адвокат Ковпак О.В. надав учасникам заходу інформацію щодо оформлення права власності на земельні ділянки та шляхів вирішення тих проблем, які виникають у процесі цього. Він навів приклади безвідповідального відношення до підготовки та видання документів посадовцями органів місцевого самоврядування і тих наслідках які можуть наступити для кожної зі сторін. Трапівський сільський голова Шевченко Л.Д., висловила думку щодо внесення в діюче законодавство норми, якою органам місцевого самоврядування було би надано право проводити державну реєстрацію договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення. ЇЇ пропозиція була гаряче підтримана присутніми. На жаль економічна ситуація на цей час не надає такої можливості, оскільки для цього потрібно відповідні кошти, обладнання та спеціалісти, які на превеликий жаль відсутні. Але незважаючи на все це таке рішення потрібно приймати і це надасть можливість громадянам - мешканцям сіл, отримувати якісні адміністративні послуги, розвантажить реєстраційну службу і скоротить витрати селян при вирішення цього питання.

 

Діяльність Центру права Одеської обласної організації ВГО "Комітет виборців України" в м. Татарбунари в сфері захисту земельних прав громадян здійснюється в рамках партнерського проекту Херсонської обласної організації Комітету виборців України "Земельні права: консультування, правозахист і яскраве просвітництво", за фінансової підтримки проекту USAID АгроІнвест.

Прес-служба Одеської обласної організації ВГО "Комітет виборців України”


  
  Поделиться


Логин:

Пароль:

Регистрация.
Забыли логин или пароль?

ЦИТИРОВАТЬ (Чтобы вставить цитату, выделите нужный фрагмен текста на этой странице и нажмите "ЦИТИРОВАТЬ")
Осталось символов –

Введите проверочный код



Логин:

Пароль:

Регистрация.
Забыли логин или пароль?
НАЙТИ ДЕПУТАТА
Для поиска используйте буквосочетание из не менее, чем 3-х букв


Подписаться на рассылку (только для зарегистрированных пользователей. регистрация.)
Введите Ваш email:

Партнёрам: Код нашего баннера можно скопировать тут.

НОВОСТИ, СОБЫТИЯ
15 апреля
14:56

В Одеській області пройде форум громадянського суспільства з гуманітарного реагування в умовах війни

20 декабря
11:10

У громадах Одеської області обговорили актуальні безпекові та правові виклики

21 августа
19:02

Атака на історичний центр Одеси: наслідки для культурної спадщини та реакція міжнародної спільноти

28 июня
13:53

Тренінг є частиною програми посилення спроможності волонтерських та гуманітарних організацій на Півдні України, що реалізується PTF Europe та Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України».

07 июня
12:14

Сервісна допомога людям та довготривалі рішення для громад: робота Громадського центру правосуддя в м. Татарбунари

11 марта
22:15

Public Talk “Одеса після Перемоги”: що пропонують депутати і експерти

23 февраля
15:49

Зменшення впливу на прийняття рішень та ігнорування з боку влади: з чим стикаються місцеві депутати під час війни

29 декабря
14:03

В Одеській області громади обмінялись досвідом та проблемами роботи з ВПО в умовах війни

20 декабря
15:55

В Одеській області обговорять проблеми працевлаштування, житла та соціально- правової підтримки ВПО в умовах війни

08 декабря
13:57

Правники південних громад Одеської області посилили спроможності захищати постраждалих від збройного конфлікту

25 ноября
12:47

У громадах Одеської області впроваджуються оперативні ініціативи з підтримки жінок в умовах війни

07 ноября
20:30

В Одеській області «сусідська варта» спільно з місцевою владою вирішують безпекові проблеми воєнного стану

03 ноября
20:52

У Татарбунарах на Одещині посилюють спроможності спільної роботи волонтерів

23 октября
10:13

Результати обговорення Комітетом ООН з ліквідації дискримінації по відношенню до жінок ситуації в Україні

19 октября
16:37

Дискримінація жінок-ВПО та біженок: альтернативний звіт Одеського КВУ для Комітету ООН

11 октября
22:40

У громадах півдня Одещини починають впроваджувати програми підтримки вразливих груп в умовах війни

05 октября
21:03

Псевдореферендуми на окупованих територіях України - це спектакль для росіян: підсумки круглого столу в Одесі

23 сентября
15:23

Оголошено програму мінігрантів для Одеської області з підтримки жінок в умовах війни

09 сентября
20:49

Соціальне підприємництво жінок-ВПО: досвід громад півдня Одещини

10 августа
11:58

У містах Татарбунари та Рені Одеської області скоординували безпекову та гуманітарну роботу


RSS

View My Stats



       
    Поддержка проекта “Твой местный депутат: Одесская область”, который выполняется Одесской областной организацией Всеукраинской общественной организации «Комитет избирателей Украины» была осуществлена Фондом Восточная Европа в рамках программы “Твой местный депутат: мониторинг деятельности депутатов местных советов в Украине”, которая является совместной инициативой Фонда Восточная Европа и Черкасской областной организации Комитета избирателей Украины и выполняется при финансовой поддержке Фонда демократии ООН (UNDEF) и Агентства США по международному развитию (USAID).
     Мнения, отраженные на сайте, принадлежат их авторам и могут не совпадать с точкой зрения партнеров программы.

 

Веб-розробка