18-10-2017
  Поделиться


18-10-2017 13:06
Навчально-практична програма для регіональних журналістів з протидії «мові ворожнечі»
Редактори, журналісти та блогери з Одеської, Миколаївської, Херсонської та Чернівецької областей запрошуються до участі в навчально-практичній програмі з протидії «мови ворожнечі» в ЗМІ. Базовий рівень програми передбачає участь 60 відібраних регіональних журналістів в тренінгах «Мова ворожнечі в ЗМІ: як уникати та протидіяти?». На наступному етапі, на конкурсній основі, буде фінансово підтримано кращі медійні проекти учасників тренінгу в сфері ідентифікації та протидії «мові ворожнечі» в матеріалах місцевих засобів масової інформації. Автори найбільш успішних журналістських матеріалів зможуть їх представити на презентаціях результатів навчання в Україні та Польщі.  
Базовий рівень навчально-практичної програми передбачає участь в одноденному тренінгу «Мова ворожнечі в ЗМІ: як уникати та протидіяти?». Навчальна програма має максимальне практичне спрямування та сформована на основі проблем та потреб, виявлених в ході моніторингового етапу ініціативи «Мова ворожнечі» в українських ЗМІ: ідентифікація та протидія», який впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» за фінансової підтримки Посольства Федеративної Республіки Німеччини в Україні. Тренерами навчально-практичної програми виступлять українські правники та журналісти з великим практичним досвідом в сфері виявлення та протидії «мові ворожнечі», в окремих сесіях будуть дистанційно долучені польські та грузинські експерти.
Зокрема, в першій частині тренінгу «Мова ворожнечі в ЗМІ: як уникати та протидіяти?», його учасники та учасниці отримають базові знання щодо «мови ворожнечі»: поняття, ознаки, класифікація, міжнародна та національна регламентація; дізнаються що таке публічна «мова ворожнечі», яка правова відповідальність за її використання та як оскаржити такі факти. Небезпеку використання «мови ворожнечі» в матеріалах ЗМІ буде практично закріплено на основі конкретних реальних кейсів впливу «мови ворожнечі» в українському суспільстві протягом 2016-2017 років.
Друга частина тренінгу буде присвячена міжнародним та українським стандартам журналістики в сфері протидії використання «мови ворожнечі», а також практичним порадам журналістам, як уникати «мови ворожнечі» при підготовці матеріалів. Окрему увагу буде приділено спільним діям журналістів заради зниження використання «мови ворожнечі» в ЗМІ як в Україні, так і за кордоном. Корисним для учасників та учасниць тренінгів буде презентація польського та грузинського досвіду боротьби з «мовою ворожнечі» в матеріалах засобів масової інформації.
Тренінги «Мова ворожнечі в ЗМІ: як уникати та протидіяти?» відбудуться:
- 10 листопада 2017 року в м. Херсоні (для учасників з Херсонської та Миколаївської областей);
- 13 листопада 2017 року в м. Чернівці (для учасників з Чернівецької області);
- 15 листопада 2017 року в м. Одесі (для учасників з Одеської та Миколаївської областей).  
Участь в тренінгах безкоштовна. Всі учасники забезпечуються харчуванням під час тренінгу, роздатковими матеріалами, за необхідності відшкодовуються транспортні витрати в межах відповідних областей.
Група учасників та учасниць тренінгів буде сформована на конкурсній основі (по 20 осіб для кожного тренінгу). Для участі в конкурсі необхідно заповнити анкету учасника не пізніше, ніж за чотири дні до дати відповідного тренінгу. Анкета для заповнення доступна за посиланням https://docs.google.com/forms/d/14DgKz74_FJk_mk7TMJyc2zdLHVTR5Pd6hoWK9AUOm6Y/edit
Про результати відбору, учасники будуть повідомлені не пізніше, ніж за 3 дні до дати відповідного тренінгу.
Другий рівень навчально-практичної програми направлений виключно на учасників тренінгів «Мова ворожнечі в ЗМІ: як уникати та протидіяти?» та дає їм можливість отримати фінансову, а також правову та інформаційну підтримку власних медійних ініціатив в сфері протидії «мові ворожнечі» в регіональних ЗМІ. Такий підхід мотивує учасників навчання до практичної діяльності та дасть змогу створити низку самостійних інформаційних продуктів в сфері протидії «мові ворожнечі». Зокрема, передбачається на конкурсній основі фінансово підтримати кращі медійні продукти в сфері ідентифікації та протидії «мові ворожнечі» в матеріалах місцевих засобів масової інформації, які будуть підготовлені учасниками тренінгів та подані конкурсній комісії (окремі розслідування, репортажі, аналітика тощо). Такі ініціативи повинні бути реалізовані протягом одного місяця, максимальний розмір фінансової підтримки ініціативи складатиме еквівалент 300 євро.
Автори найбільш успішних медійних продуктів в сфері ідентифікації та протидії «мові ворожнечі» в ЗМІ, зможуть їх представити на презентаціях результатів навчання в Україні та Польщі (в грудні 2017 року). Крім того, абсолютно всі учасники тренінгів зможуть продовжити співробітництво з Одеською обласною організацією Комітету виборців України та партнерськими організаціями в сфері моніторингу та захисту прав людини, підвищення медіа-грамотності, розвитку та впровадження передових стандартів журналістської діяльності.
Організатор навчально-практичної програми з протидії «мови ворожнечі» в ЗМІ – Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України», в партнерстві з Херсонським обласним відділенням ВГО «Комітет виборців України» та Чернівецькою обласною громадською організацією “Комітет виборців”. За додатковою інформацією звертайтеся: Ігор Бринош, (048) 716-40-18, 716-46-83, odesakvu@ukr.net
Ініціатива «Мова ворожнечі» в українських ЗМІ: ідентифікація та протидія» впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» за фінансової підтримки Посольства Федеративної Республіки Німеччини в Україні. Метою ініціативи є зниження використання «мови ворожнечі» в матеріалах українських ЗМІ та посилення спроможності, відповідальності та вміння журналістів толерантно та недискримінаційно виконувати свої професійні обов’язки, не провокуючи розпалювання конфліктів та порушення прав людини.

18.10.2017   
  Поделиться


Логин:

Пароль:

Регистрация.
Забыли логин или пароль?

ЦИТИРОВАТЬ (Чтобы вставить цитату, выделите нужный фрагмен текста на этой странице и нажмите "ЦИТИРОВАТЬ")
Осталось символов –

Введите проверочный код



Логин:

Пароль:

Регистрация.
Забыли логин или пароль?
НАЙТИ ДЕПУТАТА
Для поиска используйте буквосочетание из не менее, чем 3-х букв


Подписаться на рассылку (только для зарегистрированных пользователей. регистрация.)
Введите Ваш email:

Партнёрам: Код нашего баннера можно скопировать тут.

НОВОСТИ, СОБЫТИЯ
20 декабря
11:10

У громадах Одеської області обговорили актуальні безпекові та правові виклики

21 августа
19:02

Атака на історичний центр Одеси: наслідки для культурної спадщини та реакція міжнародної спільноти

28 июня
13:53

Тренінг є частиною програми посилення спроможності волонтерських та гуманітарних організацій на Півдні України, що реалізується PTF Europe та Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України».

07 июня
12:14

Сервісна допомога людям та довготривалі рішення для громад: робота Громадського центру правосуддя в м. Татарбунари

11 марта
22:15

Public Talk “Одеса після Перемоги”: що пропонують депутати і експерти

23 февраля
15:49

Зменшення впливу на прийняття рішень та ігнорування з боку влади: з чим стикаються місцеві депутати під час війни

29 декабря
14:03

В Одеській області громади обмінялись досвідом та проблемами роботи з ВПО в умовах війни

20 декабря
15:55

В Одеській області обговорять проблеми працевлаштування, житла та соціально- правової підтримки ВПО в умовах війни

08 декабря
13:57

Правники південних громад Одеської області посилили спроможності захищати постраждалих від збройного конфлікту

25 ноября
12:47

У громадах Одеської області впроваджуються оперативні ініціативи з підтримки жінок в умовах війни

07 ноября
20:30

В Одеській області «сусідська варта» спільно з місцевою владою вирішують безпекові проблеми воєнного стану

03 ноября
20:52

У Татарбунарах на Одещині посилюють спроможності спільної роботи волонтерів

23 октября
10:13

Результати обговорення Комітетом ООН з ліквідації дискримінації по відношенню до жінок ситуації в Україні

19 октября
16:37

Дискримінація жінок-ВПО та біженок: альтернативний звіт Одеського КВУ для Комітету ООН

11 октября
22:40

У громадах півдня Одещини починають впроваджувати програми підтримки вразливих груп в умовах війни

05 октября
21:03

Псевдореферендуми на окупованих територіях України - це спектакль для росіян: підсумки круглого столу в Одесі

23 сентября
15:23

Оголошено програму мінігрантів для Одеської області з підтримки жінок в умовах війни

09 сентября
20:49

Соціальне підприємництво жінок-ВПО: досвід громад півдня Одещини

10 августа
11:58

У містах Татарбунари та Рені Одеської області скоординували безпекову та гуманітарну роботу

05 августа
19:54

Підтримка громад в умовах війни від Громадського центру правосуддя у Татарбунарах на Одещині


RSS

View My Stats



       
    Поддержка проекта “Твой местный депутат: Одесская область”, который выполняется Одесской областной организацией Всеукраинской общественной организации «Комитет избирателей Украины» была осуществлена Фондом Восточная Европа в рамках программы “Твой местный депутат: мониторинг деятельности депутатов местных советов в Украине”, которая является совместной инициативой Фонда Восточная Европа и Черкасской областной организации Комитета избирателей Украины и выполняется при финансовой поддержке Фонда демократии ООН (UNDEF) и Агентства США по международному развитию (USAID).
     Мнения, отраженные на сайте, принадлежат их авторам и могут не совпадать с точкой зрения партнеров программы.

 

Веб-розробка