29-12-2017
  Поделиться


29-12-2017 18:29
Результати роботи Татарбунарського офісу Мережі правового розвитку в грудні 2017 року
В грудні 2017 року Татарбунарський офіс Мережі правового розвитку продовжив ефективну практику спільних виїзних прийомів громадян, до яких долучилися фахівці Татарбунарського бюро правової допомоги
Окрім цього, в рамках Всеукраїнського тижня права, відбулась низка просвітницьких заходів з учнями та студентами. 14 грудня 2017 року відбулось заключне в 2017 році заняття в Школі секретарів місцевих рад.
В рамках проведення Всеукраїнського тижня права, Офісом спільно з Бюро правової допомоги, були проведені просвітницькі заходи з учнями та студентами. Так, до учнів 5-6  класів Татарбунарської загальноосвітньої школи№1 імені Тура 08 грудня 2017 року завітали керівник Координаційного офісу безпеки в місті Татарбунари Леонід Семененко, психолог Татарбунарського відділу пробації Марія Гнатенко, головний спеціаліст Татарбунарського бюроправової допомоги Тетяна Райлян та фахівець із соціальної роботи  Татарбунарського районного Центру сім’ї, молоді та дітей Катерина Кирган-Мангул. Метою зустрічі правників та спеціалістів-психологів було закріплення знань у дітей щодо правил поведінки та основ безпеки  життєдіяльності. Всього у заходах прийняли участь 34 учня.
Виступаючи перед школярами, Тетяна Райлян застерегла їх від вчинення  вчинків, які  можуть призвести до відповідальності їх батьків. Прикладом цьому може бути висловлювання своїх думок з використанням ненормативної лексики. Марія Гнатенко повела розмову про те, які наслідки можуть бути у разі недотримання чинного кримінального та цивільного законодавства учнями. Вона навела приклади тих, хто наразі є клієнтами відділу пробації. Одночасно вона розповіла про службу пробації та її діяльність. Катерина Кирган-Мангул розповіла дітям про те, як вони повинні поводити себе під час зимових канікул та під час перебування у місцях з масовим скупченням людей. Вона попередила їх про недопустимість використання петард та інших піротехнічних засобів, які можуть призвести до травмування. Керівник Офісу Леонід Семененко, звертаючись до дітей, закликав їх до того, аби усі вони пам’ятали про елементарні правила поведінки та тих наслідках, до яких  можуть призвести їх недотримання.
11 грудня, за ініціативи Татарбунарського офісу Мережі правового розвитку  спільно з Татарбунарським бюро правової допомоги, у ДНЗ «Татарбунарське професійно-технічне аграрне училище» проведено просвітницькі заходи з нагоди Тижня правових знань, присвяченого Дню прав людини. У заходах взяли участь 35 учнів аграрного училища. 
13 грудня фахівці Татарбунарського офісу Мережі правового розвитку спільно з бюро правової допомоги провели черговий виїзний прийом громадяну приміщенні Татарбунарського районного Центру зайнятості населення. Клієнти отримали безоплатні правові консультації від керівника Офісу Леоніда Семененко та керівника Татарбунарського бюро правової допомоги Катерини Стратюк.
Зокрема, до правників звернувся мешканець села Базар’янка Андрій з питанням щодо порядку поновлення термінів прийняття ним спадщини. Справа в тому, що він на протязі 14 років не звертав на це уваги. Проте зараз виникло питання про отримання документів на будинок покійної матері, але він свого права використати не може, оскільки відсутні документи про прийняття спадщини за законом. Мешканець міста Татарбунари Віктор попросив правників надати йому роз’яснення з питання щодо майна особи, яка знаходиться у спеціальному медичному закладі для осіб похилого віку та інвалідів.
Спільно з керівником бюро правової допомоги, фахівці Офісу зустрілися з особами, які знаходяться на обліку у Центрі, поінформували їх щодо діяльності Офісу та Бюро з питань надання безоплатної правової допомоги, а також провели групову консультацію щодо випадків шахрайських дій з банківськими картками. На завершення заходів, керівником Офісу Леонідом Семененко було передано представникам Татарбунарського районного центру  зайнятості інформаційний стенд Татарбунарського офісу Мережі правового розвитку та відповідну інформаційну літературу. 
14 грудня 2017 року в читальній залі Татарбунарської районної бібліотеки відбулось заключне в 2017 році заняття в Школі секретарів місцевих рад. Виступаючи перед  слухачами, керівник Офісу Леонід Семененко зупинився на результатах роботи Школи у поточному році. Теми, які вивчалися та обговорювалися під час навчального процесу, були різноманітними та цікавими, вони надали можливість покращити роботу секретарів та вдосконалити їхню діяльність. Зокрема, секретарі стали більше орієнтуватися у законодавстві; внесли зміни до посадових інструкцій посадовців органів місцевого самоврядування; навчилися правильно готувати та видати розпорядження з кадрових питань;  розробили та внесли зміни до зведених  номенклатур; внесли зміни до Інструкцій з діловодства та привели їх у відповідність з чинним законодавством; фірмові бланки місцевих рад стали більш привабливими та відповідають вимогам Інструкцій з діловодства.
На заключне у цьому році навчання, були винесені питання порядку завірення документів органами місцевого самоврядування та питання посадових осіб, на які покладаються такі обов’язки. Також співробітниками ДМС та відділу ДРАЦСуМихайлом Вєтрогономта Тетяною Шульгоювідповідно висвітлені питання взаємодії цих органів з виконавчими комітетами сільських рад. Присутні висловили вдячність керівництву районної бібліотеки за співпрацю і надання можливості проводити навчання у завжди затишному залі. 
Татарбунарський офіс Мережі правового розвитку Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України»здійснює свою діяльність за підтримки МФ «Відродження» та співпрацює з Татарбунарською районною та міською радою, Татарбунарською районною державною адміністрацією.


29.12.2017   
  Поделиться


Логин:

Пароль:

Регистрация.
Забыли логин или пароль?

ЦИТИРОВАТЬ (Чтобы вставить цитату, выделите нужный фрагмен текста на этой странице и нажмите "ЦИТИРОВАТЬ")
Осталось символов –

Введите проверочный код



Логин:

Пароль:

Регистрация.
Забыли логин или пароль?
НАЙТИ ДЕПУТАТА
Для поиска используйте буквосочетание из не менее, чем 3-х букв


Подписаться на рассылку (только для зарегистрированных пользователей. регистрация.)
Введите Ваш email:

Партнёрам: Код нашего баннера можно скопировать тут.

НОВОСТИ, СОБЫТИЯ
20 декабря
11:10

У громадах Одеської області обговорили актуальні безпекові та правові виклики

21 августа
19:02

Атака на історичний центр Одеси: наслідки для культурної спадщини та реакція міжнародної спільноти

28 июня
13:53

Тренінг є частиною програми посилення спроможності волонтерських та гуманітарних організацій на Півдні України, що реалізується PTF Europe та Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України».

07 июня
12:14

Сервісна допомога людям та довготривалі рішення для громад: робота Громадського центру правосуддя в м. Татарбунари

11 марта
22:15

Public Talk “Одеса після Перемоги”: що пропонують депутати і експерти

23 февраля
15:49

Зменшення впливу на прийняття рішень та ігнорування з боку влади: з чим стикаються місцеві депутати під час війни

29 декабря
14:03

В Одеській області громади обмінялись досвідом та проблемами роботи з ВПО в умовах війни

20 декабря
15:55

В Одеській області обговорять проблеми працевлаштування, житла та соціально- правової підтримки ВПО в умовах війни

08 декабря
13:57

Правники південних громад Одеської області посилили спроможності захищати постраждалих від збройного конфлікту

25 ноября
12:47

У громадах Одеської області впроваджуються оперативні ініціативи з підтримки жінок в умовах війни

07 ноября
20:30

В Одеській області «сусідська варта» спільно з місцевою владою вирішують безпекові проблеми воєнного стану

03 ноября
20:52

У Татарбунарах на Одещині посилюють спроможності спільної роботи волонтерів

23 октября
10:13

Результати обговорення Комітетом ООН з ліквідації дискримінації по відношенню до жінок ситуації в Україні

19 октября
16:37

Дискримінація жінок-ВПО та біженок: альтернативний звіт Одеського КВУ для Комітету ООН

11 октября
22:40

У громадах півдня Одещини починають впроваджувати програми підтримки вразливих груп в умовах війни

05 октября
21:03

Псевдореферендуми на окупованих територіях України - це спектакль для росіян: підсумки круглого столу в Одесі

23 сентября
15:23

Оголошено програму мінігрантів для Одеської області з підтримки жінок в умовах війни

09 сентября
20:49

Соціальне підприємництво жінок-ВПО: досвід громад півдня Одещини

10 августа
11:58

У містах Татарбунари та Рені Одеської області скоординували безпекову та гуманітарну роботу

05 августа
19:54

Підтримка громад в умовах війни від Громадського центру правосуддя у Татарбунарах на Одещині


RSS

View My Stats



       
    Поддержка проекта “Твой местный депутат: Одесская область”, который выполняется Одесской областной организацией Всеукраинской общественной организации «Комитет избирателей Украины» была осуществлена Фондом Восточная Европа в рамках программы “Твой местный депутат: мониторинг деятельности депутатов местных советов в Украине”, которая является совместной инициативой Фонда Восточная Европа и Черкасской областной организации Комитета избирателей Украины и выполняется при финансовой поддержке Фонда демократии ООН (UNDEF) и Агентства США по международному развитию (USAID).
     Мнения, отраженные на сайте, принадлежат их авторам и могут не совпадать с точкой зрения партнеров программы.

 

Веб-розробка