11-03-2018
  Поделиться


11-03-2018 16:12
В лютому 2018 року 90 жителів Татарбунарщини отримали безоплатну правову допомогу
Протягом лютого 2018 року фахівці Татарбунарського офісу Мережі правового розвитку спільно з партнерськими організаціями, надали безоплатну правову допомогу 90 жителям міста та району.
Найбільше клієнтів цікавили земельні та трудові відносини, пенсійне забезпечення, різні сімейні та спадкові питання. Для представників органів місцевого самоврядування відбулось традиційне щомісячне навчання, а для місцевих мешканців пройшла низка просвітницьких та інформаційних заходів. 
В рамках навчально-комунікаційної програми «Школа секретарів місцевих рад» 16 лютого 2018 року у читальній залі Татарбунарської районної бібліотеки в черговий раз зібралися секретарі сільських рад району та спеціалісти місцевих органів виконавчої влади. В ході навчання вивчалися питання електронного декларування, підготовки та затвердження зведеної номенклатури справ, питання визнання громадянства України та порядку отримання першого паспорту громадянина України, співпраці місцевого самоврядування та органів реєстрації актів цивільного стану.
Розглядаючи питання подачі посадовими особами органів місцевого самоврядування та депутатами місцевих рад електронних декларацій, юрист Павло Головатий звернув увагу учасників семінару на найбільш проблемні процедурні питання, а також закликав активно долучитися до інформування та допомоги з питань електронного декларування на місцях. Важливим питанням навчання стало підтвердження громадянства особами, які отримують перший паспорт громадянина України; порядок отримання першого паспорту громадянина України; отримання ІД картки взамін втраченої. Вказані питання були спільно розглянуті керівником Татарбунарського сектору ГУ ДМС України в Одеській області Михайлом Вєтрогоном та керівником Офісу Леонідом Семененко. Під час  висвітлення питання взаємодії місцевого самоврядування з органами державної реєстрації актів цивільного стану, керівниця районного відділу ДРАЦСу Тетяна Шульга зупинилася на питаннях підготовки документів для отримання свідоцтв про народження та реєстрації місця проживання новонароджених дітей. 
У лютому 2018 року Татарбунарський офіс Мережі правового розвитку продовжив ефективну практику надання правових консультацій на виїздах, до яких долучилися фахівці Татарбунарського бюро правової допомоги, спеціалісти місцевих органів виконавчої влади, нотаріус та адвокат. Зокрема, 20 лютого 2018 року було проведено спільний  виїзний  прийом з надання безоплатних правових консультації у приміщенні виконавчого комітету Рибальської сільської ради Татарбунарського району. Правові консультації місцевим мешканцям надавали керівник Татарбунарського Офісу Мережі правового розвитку Леонід Семененко, спеціаліст Бюро надання правової допомоги Тетяна Райлян, головний спеціаліст відділу з питань призначення, перерахування та виплати пенсій представництва Пенсійного фонду в Татарбунарському районі Катерина Время, спеціаліст районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Катерина Кирган-Мангул, адвокат Олександр Ковпак. До надання консультацій також долучилася секретар Рибальської сільської ради Світлана Коломієць та приватний нотаріус Татарбунарського нотаріального округу Олександр Монастирліу (в онлайн режимі).
За правовою допомогою до правників звернулися 10 мешканців населених пунктів Рибальської сільської ради. Основними питаннями, які турбували людей, був перерахунок пенсій, оформлення документів для реєстрації права власності на земельні ділянки та питання розділу земельних ділянок, які надані для ведення особистого селянського господарства. Турбувало селян  і питання неприйняття заходів реагування компетентними органами по відношенню осіб, які скоїли домашнє насилля. Зокрема, пана Володимира цікавило питання можливості поділу земельної ділянки, яку він отримав для ведення селянського фермерського господарства. Пан Олексій звернувся з питанням перерахунку пенсії, яку він отримав як тракторист. Пані Лідію цікавило питання виплати пенсії по втраті годувальника, а її сусідку пані Ганну - перерахунок призначеної за віком пенсії. Пан Василь звернувся з приводу порядку укладання договору оренди житлового приміщення та його реєстрації. Окремо слід відмітити звернення, яким надалі опікуватиметься адвокат Олександр Ковпак. Справа в тому, що донька пані Олесі померла при невстановлених обставинах. Заявниця повідомила про те, що ні її, ні чоловіка працівники поліції з цього приводу не опитували, і результатів розслідування загадкової смерті своєї дитини вони не знають.  
23 лютого 2018 року, виїзний прийом було організовано спільно Татарбунарським офісом Мережі правового розвитку та Бюро правової допомоги на базі Татарбунарського районного Центру зайнятості населення. Безоплатні правові консультації надавали керівник Татарбунарського Офісу Мережі правового розвитку Леонід Семененко, керівниця Бюро правової допомоги Катерина Стратюк та фахівець бюро Тетяна Райлян. Активну участь у консультуванні приймала юрисконсульт Центру зайнятості Світлана Балик. 
Основними питаннями, які цікавили клієнтів, було укладання договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення, отримання доручення на проведення відповідних дій та його нотаріального посвідчення, укладання договору дарування. Наприклад, під час здійснення прийому за допомогою звернувся мешканець міста Татарбунари Анатолій, якого цікавило питання підготовки та укладання договору оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення, яка належить його матері. Справа в тому, що жінці виповнилось 82 роки, вона самостійно рухатися не може. Мешкає в одному з населених пунктів району. Пан Анатолій занепокоєний тим, що її можуть ошукати ті, хто буде укладати з нею договір оренди. Правники запропонували пану Анатолію взяти ситуацію під особистий контроль, отримати від матері довіреність та провести процедуру укладання договору з його нотаріальним посвідченням. Також під час виїзного прийому правники провели групові консультації з клієнтами та надали рекомендації щодо порядку підготовки документів та їх подання до ЦНАПу для проведення державної реєстрації права власності на житлові будинки і земельні ділянки. 
Татарбунарський офіс Мережі правового розвитку Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України»здійснює свою діяльність за підтримки МФ «Відродження» та співпрацює з Татарбунарською районною та міською радою, Татарбунарською районною державною адміністрацією.


11.03.2018   
  Поделиться


Логин:

Пароль:

Регистрация.
Забыли логин или пароль?

ЦИТИРОВАТЬ (Чтобы вставить цитату, выделите нужный фрагмен текста на этой странице и нажмите "ЦИТИРОВАТЬ")
Осталось символов –

Введите проверочный код



Логин:

Пароль:

Регистрация.
Забыли логин или пароль?
НАЙТИ ДЕПУТАТА
Для поиска используйте буквосочетание из не менее, чем 3-х букв


Подписаться на рассылку (только для зарегистрированных пользователей. регистрация.)
Введите Ваш email:

Партнёрам: Код нашего баннера можно скопировать тут.

НОВОСТИ, СОБЫТИЯ
20 декабря
11:10

У громадах Одеської області обговорили актуальні безпекові та правові виклики

21 августа
19:02

Атака на історичний центр Одеси: наслідки для культурної спадщини та реакція міжнародної спільноти

28 июня
13:53

Тренінг є частиною програми посилення спроможності волонтерських та гуманітарних організацій на Півдні України, що реалізується PTF Europe та Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України».

07 июня
12:14

Сервісна допомога людям та довготривалі рішення для громад: робота Громадського центру правосуддя в м. Татарбунари

11 марта
22:15

Public Talk “Одеса після Перемоги”: що пропонують депутати і експерти

23 февраля
15:49

Зменшення впливу на прийняття рішень та ігнорування з боку влади: з чим стикаються місцеві депутати під час війни

29 декабря
14:03

В Одеській області громади обмінялись досвідом та проблемами роботи з ВПО в умовах війни

20 декабря
15:55

В Одеській області обговорять проблеми працевлаштування, житла та соціально- правової підтримки ВПО в умовах війни

08 декабря
13:57

Правники південних громад Одеської області посилили спроможності захищати постраждалих від збройного конфлікту

25 ноября
12:47

У громадах Одеської області впроваджуються оперативні ініціативи з підтримки жінок в умовах війни

07 ноября
20:30

В Одеській області «сусідська варта» спільно з місцевою владою вирішують безпекові проблеми воєнного стану

03 ноября
20:52

У Татарбунарах на Одещині посилюють спроможності спільної роботи волонтерів

23 октября
10:13

Результати обговорення Комітетом ООН з ліквідації дискримінації по відношенню до жінок ситуації в Україні

19 октября
16:37

Дискримінація жінок-ВПО та біженок: альтернативний звіт Одеського КВУ для Комітету ООН

11 октября
22:40

У громадах півдня Одещини починають впроваджувати програми підтримки вразливих груп в умовах війни

05 октября
21:03

Псевдореферендуми на окупованих територіях України - це спектакль для росіян: підсумки круглого столу в Одесі

23 сентября
15:23

Оголошено програму мінігрантів для Одеської області з підтримки жінок в умовах війни

09 сентября
20:49

Соціальне підприємництво жінок-ВПО: досвід громад півдня Одещини

10 августа
11:58

У містах Татарбунари та Рені Одеської області скоординували безпекову та гуманітарну роботу

05 августа
19:54

Підтримка громад в умовах війни від Громадського центру правосуддя у Татарбунарах на Одещині


RSS

View My Stats



       
    Поддержка проекта “Твой местный депутат: Одесская область”, который выполняется Одесской областной организацией Всеукраинской общественной организации «Комитет избирателей Украины» была осуществлена Фондом Восточная Европа в рамках программы “Твой местный депутат: мониторинг деятельности депутатов местных советов в Украине”, которая является совместной инициативой Фонда Восточная Европа и Черкасской областной организации Комитета избирателей Украины и выполняется при финансовой поддержке Фонда демократии ООН (UNDEF) и Агентства США по международному развитию (USAID).
     Мнения, отраженные на сайте, принадлежат их авторам и могут не совпадать с точкой зрения партнеров программы.

 

Веб-розробка