16-07-2018
  Поделиться


16-07-2018 18:29
В Татарбунарах вперше відбулась «кава з поліцейським»
В рамках діяльності Координаційного офісу безпеки, в місті Татарбунари 12 липня 2018 року вперше відбулась неформальна зустріч дільничного офіцера поліції з місцевими мешканцями у форматі «кава з поліцейським». Надалі випити кави та поговорити з поліцейськими можна буде раз на місяць (в останню п’ятницю) в приміщенні Координаційного офісу безпеки по вул. Центральна, 50. Окрім дільничного офіцера поліції, до зустрічей у такому форматі планується долучати також начальника та заступників відділення поліції, інших посадових осіб органів поліції.
За словами керівника Координаційного офісу безпеки в м. Татарбунари Леоніда Семененко, вперше подібна ініціатива з’явилась в США та мала назву coffee with a cop – «кава з копом». Копи почали виходити «в люди» та спілкуватися з місцевими жителями у неформальній обстановці, в кафе, або ж на іншій нейтральній території. Мотивовані таким закордонним досвідом, ми також вирішили влаштовувати регулярні неформальні зустрічі поліцейських з місцевими мешканцями. В ході таких зустрічей, члени громади матимуть можливість у неформальній атмосфері поспілкуватися з правоохоронцями, дізнатися більше про їхню роботу та про безпеку в місті, висловити свої побажання та побоювання. Крім цього, такі зустрічі з мешканцями міста дають змогу побачити, що поліцейський – це звичайна людина, з емоціями, своїм баченням життя, зі своїми проблемами. Тому, окрім налагодження комунікації з населенням, такі зустрічі сприяють популяризації професії поліцейського та підвищення довіри до поліції. Важливо, що зустрічі проходять в приміщенні Координаційного офісу безпеки, атмосфера якого сприймається людьми з довірою.
Поспілкуватися тет-а-тет з дільничним офіцером поліції Татарбунарського відділення поліції Іваном Шевченко завітало п’ятеро мешканок міста Татарбунари - активних та небайдужих жінок, кілька з них - із дітьми. Також в зустрічі прийняв участь керівник Координаційного офісу безпеки Леонід Семененко. Результати першої зустрічі у форматі «кава з поліцейським» пропонуємо у вигляді діалогу, який відбувся між місцевими мешканцями та дільничним офіцером поліції.
Катерина Кирган-Мангул, мешканка міста: такі неформальні зустрічі дають можливості запитати поліцейського про криміногенну ситуацію у місті, про злочини, які були скоєні на його території та інформувати з цього приводу населення міста.
Іван Шевченко, дільничний офіцер поліції: я обслуговую поліцейську дільницю, до якої входить місто Татарбунари, крім цього до певного часу на мене було покладено обов’язки з контролю за неповнолітніми та їх поведінкою у громадських місцях. Останнім часом, на території міста було скоєно ряд злочинів, які на сьогоднішній день нерозкриті. Серед них крадіжка двигуна для човна, грабіж неповнолітньої особи, у якої було викрадено дорогий телефон.
Башкова Світлана, мешканка міста: від дільничного офіцера я лише зараз почула про ці злочини. Інформування населення міста з питань скоєних злочинів взагалі відсутнє. Ми не знаємо, які злочини скоєні, хто підозрюється у їх скоєнні та прикмети злочинців. Наразі, я хочу додати, що на території міста неповнолітнім реалізують петарди, тютюнові та алкогольні вироби.  
Іван Шевченко, дільничний офіцер поліції: це питання відноситься до компетенції органів місцевого самоврядування та підприємців. Взагалі то, наша позиція така: ми за те, аби у місті були спеціалізовані дитячі заклади. Це дасть змогу дітям та підліткам організовувати своє дозвілля та відпочинок. Отже, батьки будуть впевнені в тому, що їхні  діти знаходяться у відповідному місці, яке можливо проконтролювати.
Любов Голубенко,  мешканка міста:  питання безпеки у місті є одним із основних, а питання безпеки дітей - взагалі не обговорюється. Наші діти повинні бути у безпеці і вдома, і на вулиці, і в дитячому садочку та школі. Після завершення роботи пришкільних дитячих майданчиків, діти залишилися сам на сам з собою. Більшість батьків на роботі, а діти віддані самі собі. Досить часто я спостерігаю, як біля фонтану юрба дітлахів купається. Вода в ньому забирається з річки, нагрівається, а отже розмножуються бактерії. Звідси і інфекційні захворювання. Ми маємо наміри звернутися до влади з пропозицією організації для дітей місця для купання. Воно повинне бути безпечним, недоступним для транспортних засобів.
Інга Дмитрієва, мешканка міста: питання спільного патрулювання, підготовка жінок для самозахисту від можливих нападів, створення дитячих кафе - ці питання повинні вирішуватися владою і громадою. Ми також залишили осторонь питання бродячих тварин. Я сама особисто була об’єктом нападу зграї бродячих псів. Це була досить жахлива картина. І головне, це питання так і залишається без вирішення.
Катерина Кирган-Мангул, мешканка міста: неодноразово йдучи після роботи додому, я побоювалася за свою безпеку. Незважаючи на те, що вулиці освітлені, все ж таки можливість нападу не виключаю. Я думаю, що настав той час, коли для жінок потрібно організувати Школу самозахисту. Це дасть нам можливість отримати певну підготовку і мати можливість захистити себе та дати відсіч нападнику.
Іван Шевченко, дільничний офіцер поліції: так, ми маємо таку можливість і я думаю, що керівництво відділення піде на те, аби організувати таку групу з жінок - працівників поліції та місцевих мешканок. Наші фахівці з самооборони будуть проводити відповідні тренування.  
Любов Голубенко, мешканка міста: є проблемним питання освітлення пішохідної доріжки через парк імені В.З.Тура та контролю за станом правопорядку за допомогою камер відеоспостереження.
Наталія Башкова, мешканка міста: і не лише це. По пішохідній доріжці «літають» мопедисти. Вони створюють загрозу для маленьких дітей та літніх людей. Я вважаю, що міська влада повинна вирішити питання встановлення турнікетів на вході до парку та здійснити  його огорожу.
Любов Голубенко, мешканка міста: важливим є і питання патрулювання силами поліції та громадського формування з охорони громадського порядку маршрутів пересування дітей до школи і з неї.
Іван Шевченко, дільничний офіцер поліції: ці питання потрібно вирішувати з керівництвом відділення поліції та міського громадського формування з охорони громадського порядку. Особисто я підтримую таку ідею, це дасть можливість дітям рухатися в умовах безпеки, а батькам - бути впевненими у тому, що їх діти дістануться до школи і додому живими та здоровими. Взаємна повага поліцейських та громадян, підтримка одне одного та надання відповідної допомоги,  надасть можливість створити у місті безпечне середовище для проживання та відпочинку.
Ініціатива «Координаційний офіс безпеки як інструмент інституціоналізації безпечного середовища в громаді» впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».


16.07.2018   
  Поделиться


Логин:

Пароль:

Регистрация.
Забыли логин или пароль?

ЦИТИРОВАТЬ (Чтобы вставить цитату, выделите нужный фрагмен текста на этой странице и нажмите "ЦИТИРОВАТЬ")
Осталось символов –

Введите проверочный код



Логин:

Пароль:

Регистрация.
Забыли логин или пароль?
НАЙТИ ДЕПУТАТА
Для поиска используйте буквосочетание из не менее, чем 3-х букв


Подписаться на рассылку (только для зарегистрированных пользователей. регистрация.)
Введите Ваш email:

Партнёрам: Код нашего баннера можно скопировать тут.

НОВОСТИ, СОБЫТИЯ
20 декабря
11:10

У громадах Одеської області обговорили актуальні безпекові та правові виклики

21 августа
19:02

Атака на історичний центр Одеси: наслідки для культурної спадщини та реакція міжнародної спільноти

28 июня
13:53

Тренінг є частиною програми посилення спроможності волонтерських та гуманітарних організацій на Півдні України, що реалізується PTF Europe та Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України».

07 июня
12:14

Сервісна допомога людям та довготривалі рішення для громад: робота Громадського центру правосуддя в м. Татарбунари

11 марта
22:15

Public Talk “Одеса після Перемоги”: що пропонують депутати і експерти

23 февраля
15:49

Зменшення впливу на прийняття рішень та ігнорування з боку влади: з чим стикаються місцеві депутати під час війни

29 декабря
14:03

В Одеській області громади обмінялись досвідом та проблемами роботи з ВПО в умовах війни

20 декабря
15:55

В Одеській області обговорять проблеми працевлаштування, житла та соціально- правової підтримки ВПО в умовах війни

08 декабря
13:57

Правники південних громад Одеської області посилили спроможності захищати постраждалих від збройного конфлікту

25 ноября
12:47

У громадах Одеської області впроваджуються оперативні ініціативи з підтримки жінок в умовах війни

07 ноября
20:30

В Одеській області «сусідська варта» спільно з місцевою владою вирішують безпекові проблеми воєнного стану

03 ноября
20:52

У Татарбунарах на Одещині посилюють спроможності спільної роботи волонтерів

23 октября
10:13

Результати обговорення Комітетом ООН з ліквідації дискримінації по відношенню до жінок ситуації в Україні

19 октября
16:37

Дискримінація жінок-ВПО та біженок: альтернативний звіт Одеського КВУ для Комітету ООН

11 октября
22:40

У громадах півдня Одещини починають впроваджувати програми підтримки вразливих груп в умовах війни

05 октября
21:03

Псевдореферендуми на окупованих територіях України - це спектакль для росіян: підсумки круглого столу в Одесі

23 сентября
15:23

Оголошено програму мінігрантів для Одеської області з підтримки жінок в умовах війни

09 сентября
20:49

Соціальне підприємництво жінок-ВПО: досвід громад півдня Одещини

10 августа
11:58

У містах Татарбунари та Рені Одеської області скоординували безпекову та гуманітарну роботу

05 августа
19:54

Підтримка громад в умовах війни від Громадського центру правосуддя у Татарбунарах на Одещині


RSS

View My Stats



       
    Поддержка проекта “Твой местный депутат: Одесская область”, который выполняется Одесской областной организацией Всеукраинской общественной организации «Комитет избирателей Украины» была осуществлена Фондом Восточная Европа в рамках программы “Твой местный депутат: мониторинг деятельности депутатов местных советов в Украине”, которая является совместной инициативой Фонда Восточная Европа и Черкасской областной организации Комитета избирателей Украины и выполняется при финансовой поддержке Фонда демократии ООН (UNDEF) и Агентства США по международному развитию (USAID).
     Мнения, отраженные на сайте, принадлежат их авторам и могут не совпадать с точкой зрения партнеров программы.

 

Веб-розробка