29-08-2018
  Поделиться


29-08-2018 12:12
Татарбунарський офіс мережі правового розвитку офіційно відкрився в постійному приміщенні
27 серпня 2018 року в рамках програми відзначення Дня міста Татарбунари відбулась офіційна презентація Татарбунарського офісу Мережі правового розвитку в постійному приміщенні, яке надано міською владою. Після прес-брифінгу в приміщенні Офісу, учасники презентації обговорили в районній бібліотеці один зі стратегічних напрямків роботи Офісу – розбудову безпечного середовища в громаді. 
За сприяння Татарбунарської міської ради в лютому 2017 року було створено Татарбунарський офіс Мережі правового розвитку. Основною метою діяльності Офісу є сформувати критичну масу людей, які знають свої права, спроможні та вмотивовані їх реалізовувати. Також діяльність Офісу направлена на створення умов для розбудови спроможності громад вирішувати свої проблеми правовим шляхом. Мережа правового розвитку – це коаліція 26 організацій у 16 регіонах України, які розвивають територіальні громади через надання безоплатної правової допомоги.
З моменту відкриття Татарбунарський офіс Мережі правового розвитку розміщувався та працював в тимчасовому приміщенні, наданому міською радою. В червні 2018 року Офіс перемістився в постійне приміщення за адресою м. Татарбунари, вул. Центральна, 50, яке на безоплатній основі надане Татарбунарською міською радою. Приміщення представляє собою окрему частину будинку в центрі міста, з самостійним фасадним входом, в пішохідній доступності до всіх органів влади, ринку, автостанції. Приміщення Офісу не лише доступне для мешканців міста та району, але й має «нейтральний» характер (територіально та іміджево не прив’язано до місцевого суду, поліції чи інших органів влади). Пройти мимо приміщення Офісу неможливо – великий сіті-лайт сигналізує, що саме тут можна отримати безоплатні правові консультації та іншу допомогу.
В прес-брифінгу з нагоди офіційного відкриття Офісу в постійному приміщенні взяли участь заступник голови Татарбунарської районної ради Юрій Лапа, Татарбунарський міський голова Андрій Глущенко та його заступник Олександр Лєсніченко, заступник голови Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» Ігор Бринош, керівник Татарбунарського офісу Мережі правового розвитку та Координаційного офісу безпеки Леонід Семененко, заступник начальника Татарбунарського відділення поліції майор поліції Ігор Бурлаку, начальник Татарбунарського районного відділу ДРАЦСу Тетяна Шульга, представник Татарбунарського Бюро правової допомоги Інга Дмитрієва, представник Татарбунарського відділу Пенсійного фонду України Юлія Русєва та інші партнери Татарбунарського офісу Мережі правового розвитку. Під час прес-брифінгу було представлено як успіхи та досвід роботи Офісу, так і подальші плани щодо посилення правових можливостей жителів міста та району. 
Захід розпочав керівник Офісу Леонід Семененко, який підкреслив, що фахівці Офісу та партнерських організацій працюють для людей та заради людей. Лише протягом 2017 року було надано 754 безоплатних правових консультацій, здійснено 95 спільних виїзних прийомів (близько половини в сільських населених пунктах Татарбунарського району). Завдяки наданню сервісної правової допомоги та експертних послуг, вирішено багато конкретних правових проблем як місцевих мешканців, так і самої громади. Офіс перетворився на інтеграційний майданчик з питань надання правових та адміністративних послуг. Одним з важливих напрямків роботи стала «Школа секретарів місцевих рад», впровадження якої надало можливість представникам місцевого самоврядування як отримати нові практичні знання, так і підвищити комунікацію та взаємодію у своєму середовищі, з чиновниками районного та обласного рівня, громадськими активістами. Також одним з магістральних напрямків роботи стало створення Координаційного офісу безпеки, діяльність якого направлена на розвиток безпечного середовища в громаді.
Міська і районна ради націлені всебічно допомагати та підтримувати діяльність Офісу Мережі правового розвитку та Координаційного Офісу безпеки, що підкреслили міський голова Андрій Глущенко та заступник голови районної ради Юрій Лапа. Так, Татарбунарський міський голова Андрій Глущенко відзначив, що діяльність Офісу посприяла багатьом мешканцям міста вирішити свої правові проблеми і міська рада, депутатський корпус та він особисто зацікавлений у подальшій діяльності Офісу. Заступник начальника Татарбунарського відділення поліції Ігор Бурлаку зауважив, що така спільна робота має лише позитивні результати, адже чим більше ми працюємо з людьми, тим більше отримуємо можливостей для розуміння та вирішення їх проблем.
Після прес-брифінгу, його учасники перемістились до приміщення Татарбунарської районної бібліотеки, де відбувся круглий стіл «Координаційний офіс безпеки як інструмент розбудови безпечної громади». Під час заходу було представлено успіхи та досвід роботи Координаційного офісу безпеки, який працює в місті Татарбунари з лютого 2017 року. Зокрема, було презентовано підготовку «безпекового паспорту» громади, ініціативу «Доступний дільничний», програму самооборони для жінок, створення ситуаційного центру єдиної системи відеоспостереження. Окремим питанням обговорення стала ситуація з екологічною безпекою в місті Татарбунари та можливі варіанти вирішення проблем, зокрема створення лінії з сортування та переробки сміття.
 
Татарбунарський офіс Мережі правового розвитку Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України»здійснює свою діяльність за підтримки МФ «Відродження» та співпрацює з Татарбунарською районною та міською радою, Татарбунарською районною державною адміністрацією.


29.08.2018   
  Поделиться


Логин:

Пароль:

Регистрация.
Забыли логин или пароль?

ЦИТИРОВАТЬ (Чтобы вставить цитату, выделите нужный фрагмен текста на этой странице и нажмите "ЦИТИРОВАТЬ")
Осталось символов –

Введите проверочный код



Логин:

Пароль:

Регистрация.
Забыли логин или пароль?
НАЙТИ ДЕПУТАТА
Для поиска используйте буквосочетание из не менее, чем 3-х букв


Подписаться на рассылку (только для зарегистрированных пользователей. регистрация.)
Введите Ваш email:

Партнёрам: Код нашего баннера можно скопировать тут.

НОВОСТИ, СОБЫТИЯ
20 декабря
11:10

У громадах Одеської області обговорили актуальні безпекові та правові виклики

21 августа
19:02

Атака на історичний центр Одеси: наслідки для культурної спадщини та реакція міжнародної спільноти

28 июня
13:53

Тренінг є частиною програми посилення спроможності волонтерських та гуманітарних організацій на Півдні України, що реалізується PTF Europe та Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України».

07 июня
12:14

Сервісна допомога людям та довготривалі рішення для громад: робота Громадського центру правосуддя в м. Татарбунари

11 марта
22:15

Public Talk “Одеса після Перемоги”: що пропонують депутати і експерти

23 февраля
15:49

Зменшення впливу на прийняття рішень та ігнорування з боку влади: з чим стикаються місцеві депутати під час війни

29 декабря
14:03

В Одеській області громади обмінялись досвідом та проблемами роботи з ВПО в умовах війни

20 декабря
15:55

В Одеській області обговорять проблеми працевлаштування, житла та соціально- правової підтримки ВПО в умовах війни

08 декабря
13:57

Правники південних громад Одеської області посилили спроможності захищати постраждалих від збройного конфлікту

25 ноября
12:47

У громадах Одеської області впроваджуються оперативні ініціативи з підтримки жінок в умовах війни

07 ноября
20:30

В Одеській області «сусідська варта» спільно з місцевою владою вирішують безпекові проблеми воєнного стану

03 ноября
20:52

У Татарбунарах на Одещині посилюють спроможності спільної роботи волонтерів

23 октября
10:13

Результати обговорення Комітетом ООН з ліквідації дискримінації по відношенню до жінок ситуації в Україні

19 октября
16:37

Дискримінація жінок-ВПО та біженок: альтернативний звіт Одеського КВУ для Комітету ООН

11 октября
22:40

У громадах півдня Одещини починають впроваджувати програми підтримки вразливих груп в умовах війни

05 октября
21:03

Псевдореферендуми на окупованих територіях України - це спектакль для росіян: підсумки круглого столу в Одесі

23 сентября
15:23

Оголошено програму мінігрантів для Одеської області з підтримки жінок в умовах війни

09 сентября
20:49

Соціальне підприємництво жінок-ВПО: досвід громад півдня Одещини

10 августа
11:58

У містах Татарбунари та Рені Одеської області скоординували безпекову та гуманітарну роботу

05 августа
19:54

Підтримка громад в умовах війни від Громадського центру правосуддя у Татарбунарах на Одещині


RSS

View My Stats



       
    Поддержка проекта “Твой местный депутат: Одесская область”, который выполняется Одесской областной организацией Всеукраинской общественной организации «Комитет избирателей Украины» была осуществлена Фондом Восточная Европа в рамках программы “Твой местный депутат: мониторинг деятельности депутатов местных советов в Украине”, которая является совместной инициативой Фонда Восточная Европа и Черкасской областной организации Комитета избирателей Украины и выполняется при финансовой поддержке Фонда демократии ООН (UNDEF) и Агентства США по международному развитию (USAID).
     Мнения, отраженные на сайте, принадлежат их авторам и могут не совпадать с точкой зрения партнеров программы.

 

Веб-розробка