09-05-2020
  Поделиться


09-05-2020 11:44
Медики в Татарбунарах вдосконалюють процедури ранньої діагностики COVID-19
 
За інформацією Координаційного офісу безпеки в місті Татарбунари, медики в Татарбунарах вдосконалюють процедури ранньої діагностики COVID-19. Керівник Координаційного офісу безпеки та член штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Леонід Семененко в традиційному дайджесті надає оперативну інформацію від різних служб про ситуацію в громаді щодо ситуації з коронавірусом станом на ранок 7 травня.

Як повідомив в.о. генерального директора КНП «Татарбунарська центральна районна лікарня» Олександр Карпенко, станом на 9 годину 7 травня у Татарбунарському районі   інфікованих на коронавірус не виявлено. Лікарня працює у посиленому режимі,  і медичні працівники у цілодобовому режимі надають мешканцям міста та району медичну допомогу. Продовжується накопичення матеріальних ресурсів та медичних препаратів, дезінфікуючих та миючих засобів для працівників та пацієнтів лікарні. Медпрацівники висловлюють свою вдячність вихованцям Татарбунарської музичної школи за їх музичну підтримку, це досить допомагає медичним працівникам у їх роботі під час пандемії.
Директорка КНП «Татарбунарський центр первинної медико-санітарної допомоги» Світлана Стогній повідомила, що лікарі та медичні працівники Центру продовжують свою роботу з цілодобового надання медичної допомоги з виїздами на амбулаторні медичні пункти, проводять активну профілактичну роботу серед місцевого населення. Станом на 7 травня, проведено 26 ПРЛ тестів, усі вони негативні. Наразі в роботі перебувають ще 13 проб. За повідомленням лікарки, медичні працівники постійно моніторять ситуацію із захворюванням на коронавірус, проводячи забори матеріалів для ПРЛ тестування у всіх осіб, які мають інфекційні захворювання та ГРВІ. Проводиться робота з особами, які перебувають на домашньому карантині, їх 12. Забезпеченість засобами індивідуального захисту працівників Центру досить висока, є захисні костюми та засоби індивідуального захисту, миючі та дезінфікуючі засоби. Світлана Стогній також висловила свою подяку дитячій музичній школі та її керівнику Тетяні Савчук за організовану її вихованцями акцію «Заграй та заспівай лікареві».
5 травня керівниця КНП «Татарбунарський центр первинної медико-санітарної допомоги» Світлана Стогній провела ознайомлення з роботою Центру в умовах карантину. Медичні працівники Центру провели аналіз стану захворюваності на COVID-19 в районах Одеської області та дійшли висновку про важливість ранньої діагностики захворювання. З метою районної діагностики, створено групу медпрацівників з числа лікаря та медичної сестри. Їх завданням буде прийом осіб, які підозрюються на захворювання на пневмонію, обстеження, забір та проведення ПРЛ тестування. Лікарка Рима Доніч та медична сестра Ольга Карай добровільно зголосилися для такої роботи. Біля входу до приміщення Центру розмістили двох медичних сестер, які проводять температурний скринінг. При виявленні осіб, які мають ознаки на пневмонію, вона скеровуються до кабінету інфекційних захворювань.  Таким чином, йде розведення пацієнтів, що дає певні позитивні результати. Так, 5 травня було обстежено 9 пацієнтів, у них відібрані матеріали для проведення ПРЛ тестів, двоє з них з підозрою на пневмонію направлені для лікування в умовах стаціонару, 7 – на амбулаторне лікування.
Заступник міського голови Олександр Лєсніченко повідомив, що розпочато роботу місцевого ринку, проводяться заходи з дезінфекції під’їздів багатоповерхових будинків, приринкової території, парків і скверів. Від імені виконавчого комітету міської ради Олександр Лєсніченко закликає містян до дотримання карантинних правил, використання засобів індивідуального захисту та особистої гігієни. Торгові точки району та міста   працюють з обмеженнями, встановленими карантином. Це стосується магазинів з реалізації продовольчих товарів, побутової хімії та предметів особистої гігієни. Про це інформує голова правлінням райспоживспілки Людмила Шульга.
Як повідомив керівник міськрайонного сектору ДСНС Роман Школа, ДСНС продовжує свою роботу у посиленому варіанті, також здійснюється постійний контроль за станом пожежної безпеки у місті та районі. Роботу з надання безоплатних послуг при перевезенні медпрацівників з місць їх постійного проживання до медичних закладів району продовжують підприємці міста, про це повідомив керівник автостанції Андрій Міхов.  
Підполковник поліції, заступник начальника відділення поліції Олександр Мукієнко  наголосив, що поліцейські працювали у посиленому режимі, приймали участь у охороні публічного порядку в період 1-3 травня. ГШР та дільничні офіцери поліції працювали по профілактиці правопорушень публічного порядку. Поліцейський закликав жителів міста та району до дотримання карантинного режиму та не допущення порушення встановлених обмежень при проведенні масових заходів. 
Від імені Координаційного офісу безпеки традиційно звертаємось до мешканців міста Татарбунари та району та закликаємо зберігати спокій, мити руки, бути відповідальними, довіряти перевіреній інформації та не поширювати чутки та фейки. Координаційний офіс безпеки працює в он-лайн режимі і для отримання правової допомоги можна звертатися за телефоном (094)962-30-24 та 48-024.
Станом на 9:00 9 травня в Україні 14 710 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 376 летальних, 2 909 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 515 нових випадків. Наразі найбільше випадків коронавірусу виявлено у Чернівецькій області - 2 179 випадків випадки. В Одеській області наразі підтверджено 619 випадків COVID-19.
Діяльність Координаційного офісу безпеки в м. Татарбунари впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження», а також Європейського Союзу через International Alert у партнерстві з Thomson Media.


09.05.2020   
  Поделиться


Логин:

Пароль:

Регистрация.
Забыли логин или пароль?

ЦИТИРОВАТЬ (Чтобы вставить цитату, выделите нужный фрагмен текста на этой странице и нажмите "ЦИТИРОВАТЬ")
Осталось символов –

Введите проверочный код



Логин:

Пароль:

Регистрация.
Забыли логин или пароль?
НАЙТИ ДЕПУТАТА
Для поиска используйте буквосочетание из не менее, чем 3-х букв


Подписаться на рассылку (только для зарегистрированных пользователей. регистрация.)
Введите Ваш email:

Партнёрам: Код нашего баннера можно скопировать тут.

НОВОСТИ, СОБЫТИЯ
15 апреля
14:56

В Одеській області пройде форум громадянського суспільства з гуманітарного реагування в умовах війни

20 декабря
11:10

У громадах Одеської області обговорили актуальні безпекові та правові виклики

21 августа
19:02

Атака на історичний центр Одеси: наслідки для культурної спадщини та реакція міжнародної спільноти

28 июня
13:53

Тренінг є частиною програми посилення спроможності волонтерських та гуманітарних організацій на Півдні України, що реалізується PTF Europe та Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України».

07 июня
12:14

Сервісна допомога людям та довготривалі рішення для громад: робота Громадського центру правосуддя в м. Татарбунари

11 марта
22:15

Public Talk “Одеса після Перемоги”: що пропонують депутати і експерти

23 февраля
15:49

Зменшення впливу на прийняття рішень та ігнорування з боку влади: з чим стикаються місцеві депутати під час війни

29 декабря
14:03

В Одеській області громади обмінялись досвідом та проблемами роботи з ВПО в умовах війни

20 декабря
15:55

В Одеській області обговорять проблеми працевлаштування, житла та соціально- правової підтримки ВПО в умовах війни

08 декабря
13:57

Правники південних громад Одеської області посилили спроможності захищати постраждалих від збройного конфлікту

25 ноября
12:47

У громадах Одеської області впроваджуються оперативні ініціативи з підтримки жінок в умовах війни

07 ноября
20:30

В Одеській області «сусідська варта» спільно з місцевою владою вирішують безпекові проблеми воєнного стану

03 ноября
20:52

У Татарбунарах на Одещині посилюють спроможності спільної роботи волонтерів

23 октября
10:13

Результати обговорення Комітетом ООН з ліквідації дискримінації по відношенню до жінок ситуації в Україні

19 октября
16:37

Дискримінація жінок-ВПО та біженок: альтернативний звіт Одеського КВУ для Комітету ООН

11 октября
22:40

У громадах півдня Одещини починають впроваджувати програми підтримки вразливих груп в умовах війни

05 октября
21:03

Псевдореферендуми на окупованих територіях України - це спектакль для росіян: підсумки круглого столу в Одесі

23 сентября
15:23

Оголошено програму мінігрантів для Одеської області з підтримки жінок в умовах війни

09 сентября
20:49

Соціальне підприємництво жінок-ВПО: досвід громад півдня Одещини

10 августа
11:58

У містах Татарбунари та Рені Одеської області скоординували безпекову та гуманітарну роботу


RSS

View My Stats



       
    Поддержка проекта “Твой местный депутат: Одесская область”, который выполняется Одесской областной организацией Всеукраинской общественной организации «Комитет избирателей Украины» была осуществлена Фондом Восточная Европа в рамках программы “Твой местный депутат: мониторинг деятельности депутатов местных советов в Украине”, которая является совместной инициативой Фонда Восточная Европа и Черкасской областной организации Комитета избирателей Украины и выполняется при финансовой поддержке Фонда демократии ООН (UNDEF) и Агентства США по международному развитию (USAID).
     Мнения, отраженные на сайте, принадлежат их авторам и могут не совпадать с точкой зрения партнеров программы.

 

Веб-розробка