10-06-2020
  Поделиться


10-06-2020 22:08
Незважаючи на зусилля громади, в Татарбунарському районі Одещини підтверджено перший випадок COVID-19
 
За інформацією Координаційного офісу безпеки в місті Татарбунари, станом на 10 червня 2020 року на території району у однієї з мешканок сільського населеного пункту виявлено захворювання на COVID-19, яке підтверджено лабораторно. Керівник Координаційного офісу безпеки та член штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Леонід Семененко в традиційному дайджесті надає оперативну інформацію від різних служб про ситуацію в громаді щодо ситуації з коронавірусом станом на ранок 10 червня.

Як повідомив в.о. генерального директора КНП «Татарбунарська центральна районна лікарня» Олександр Карпенко, станом на 9 годину 10 червня у Татарбунарському районі виявлено перший підтверджений факт захворювання на COVID-19 у жінки одного з населених пунктів району. Наразі медики, місцева влада та поліцейські встановлюють осіб-контактерів та вживають заходів щодо нерозповсюдження коронавірусу від хворої. Як зазначив в.о. генерального директора центральної районної лікарні Олександр Карпенко, це стало можливим у зв’язку з нехтуванням правил особистої гігієни, недотриманням рекомендацій лікарів та карантинних заборон. Медик, звертаючись до мешканців району, підкреслив, що карантин послаблено, але не скасовано. Правила безпеки залишаються такими ж, як і раніше. Маска, миття та дезінфекція рук, а також соціальна дистанція — основні умови безпеки.
В.о. директора КНП «Татарбунарський центр первинної медико-санітарної допомоги» Римма Доніч повідомила, що наразі мешканці міста та району недооцінюють наслідків безвідповідального відношення до правил безпеки під час пандемії коронавірусу. Лікарка привела приклад місцевого ринку, де практично усі без винятку громадяни знаходяться без захисних масок, у чергах не дотримуються соціальної дистанції. Іноді можна почути, що у масці жарко та некомфортно. Проте заходи безпеки – це спільна відповідальність усієї громади, а не лише медичних працівників.
Керівник штабу з протидії розповсюдження коронавірусу на території міста Денис Котовенко повідомив про роботу санітарних та комунальних служб міста та проведення заходів з дезінфекції під’їздів багатоповерхових будинків, приринкової території, парків і скверів, автобусних зупинок та парковок міста. Міжрайонний сектор ДСНС продовжує свою роботу у посиленому варіанті, рятувальники закликають мешканців району бути відповідальними у цей пожежонебезпечний період, не спалювати сухостій та минулорічну траву, не розпалювати вогнищ поблизу житлових будинків та у лісосмугах. Керівник міськрайонного сектору ДСНС Роман Школа попереджає про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення протипожежних правил та знищення майна.  
Заступник начальника відділення поліції підполковник поліції Олександр Мукієнко наголосив, що поліцейські працюють у штатному режимі. ГШР та дільничні офіцери поліції відпрацьовують населені пункти району, готуються до початку курортного сезону. Оперативна обстановка на території району контрольована, резонансних протиправних дій не зафіксовано. Поліцейський також закликав жителів міста та району уникати порушень карантинного законодавства і бути відповідальними у своїх діях. Керівник місцевої автостанції Андрій Міхов повідомив що автостанція наразі працює у звичайному режимі, курсують міжобласні та міжрайонні маршрути. Питання міжнародного сполучення ще не вирішене.
Від імені Координаційного офісу безпеки традиційно звертаємось до мешканців міста Татарбунари та району та закликаємо зберігати спокій, мити руки, бути відповідальними, довіряти перевіреній інформації та не поширювати чутки та фейки. У зв’язку з послабленням карантинних обмежень, Координаційний офіс безпеки відновив роботу офісу з дотриманням усіх правил безпеки та здійснює прийом громадян. Також можна звернутися телефоном (094) 962-30-24 та 48-024.
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10 червня в Україні підтверджено 28 381 випадок COVID-19, з них 12 769 одужали, 833 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 525 випадків. Наразі найбільше випадків коронавірусу виявлено в Чернівецькій області — 3 757 випадків. В Одеській області наразі підтверджено 1028 випадки COVID-19.
Діяльність Координаційного офісу безпеки в м. Татарбунари впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження», а також Європейського Союзу через International Alert у партнерстві з Thomson Media.


10.06.2020   
  Поделиться


Логин:

Пароль:

Регистрация.
Забыли логин или пароль?

ЦИТИРОВАТЬ (Чтобы вставить цитату, выделите нужный фрагмен текста на этой странице и нажмите "ЦИТИРОВАТЬ")
Осталось символов –

Введите проверочный код



Логин:

Пароль:

Регистрация.
Забыли логин или пароль?
НАЙТИ ДЕПУТАТА
Для поиска используйте буквосочетание из не менее, чем 3-х букв


Подписаться на рассылку (только для зарегистрированных пользователей. регистрация.)
Введите Ваш email:

Партнёрам: Код нашего баннера можно скопировать тут.

НОВОСТИ, СОБЫТИЯ
20 декабря
11:10

У громадах Одеської області обговорили актуальні безпекові та правові виклики

21 августа
19:02

Атака на історичний центр Одеси: наслідки для культурної спадщини та реакція міжнародної спільноти

28 июня
13:53

Тренінг є частиною програми посилення спроможності волонтерських та гуманітарних організацій на Півдні України, що реалізується PTF Europe та Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України».

07 июня
12:14

Сервісна допомога людям та довготривалі рішення для громад: робота Громадського центру правосуддя в м. Татарбунари

11 марта
22:15

Public Talk “Одеса після Перемоги”: що пропонують депутати і експерти

23 февраля
15:49

Зменшення впливу на прийняття рішень та ігнорування з боку влади: з чим стикаються місцеві депутати під час війни

29 декабря
14:03

В Одеській області громади обмінялись досвідом та проблемами роботи з ВПО в умовах війни

20 декабря
15:55

В Одеській області обговорять проблеми працевлаштування, житла та соціально- правової підтримки ВПО в умовах війни

08 декабря
13:57

Правники південних громад Одеської області посилили спроможності захищати постраждалих від збройного конфлікту

25 ноября
12:47

У громадах Одеської області впроваджуються оперативні ініціативи з підтримки жінок в умовах війни

07 ноября
20:30

В Одеській області «сусідська варта» спільно з місцевою владою вирішують безпекові проблеми воєнного стану

03 ноября
20:52

У Татарбунарах на Одещині посилюють спроможності спільної роботи волонтерів

23 октября
10:13

Результати обговорення Комітетом ООН з ліквідації дискримінації по відношенню до жінок ситуації в Україні

19 октября
16:37

Дискримінація жінок-ВПО та біженок: альтернативний звіт Одеського КВУ для Комітету ООН

11 октября
22:40

У громадах півдня Одещини починають впроваджувати програми підтримки вразливих груп в умовах війни

05 октября
21:03

Псевдореферендуми на окупованих територіях України - це спектакль для росіян: підсумки круглого столу в Одесі

23 сентября
15:23

Оголошено програму мінігрантів для Одеської області з підтримки жінок в умовах війни

09 сентября
20:49

Соціальне підприємництво жінок-ВПО: досвід громад півдня Одещини

10 августа
11:58

У містах Татарбунари та Рені Одеської області скоординували безпекову та гуманітарну роботу

05 августа
19:54

Підтримка громад в умовах війни від Громадського центру правосуддя у Татарбунарах на Одещині


RSS

View My Stats



       
    Поддержка проекта “Твой местный депутат: Одесская область”, который выполняется Одесской областной организацией Всеукраинской общественной организации «Комитет избирателей Украины» была осуществлена Фондом Восточная Европа в рамках программы “Твой местный депутат: мониторинг деятельности депутатов местных советов в Украине”, которая является совместной инициативой Фонда Восточная Европа и Черкасской областной организации Комитета избирателей Украины и выполняется при финансовой поддержке Фонда демократии ООН (UNDEF) и Агентства США по международному развитию (USAID).
     Мнения, отраженные на сайте, принадлежат их авторам и могут не совпадать с точкой зрения партнеров программы.

 

Веб-розробка