02-02-2021
  Поделиться


02-02-2021 19:31
Співпраця Громадського центру правосуддя та органів пробації дає реальну підтримку людям
Співпраця Громадського центру правосуддя та Татарбунарського районного сектору пробації має тривалу успішну історію та полягає в наданні безоплатної правової та соціально-психологічної допомоги клієнтам пробації та їх наставництві, впровадженні пробаційних програм та проведення різних просвітницьких заходів. З початку 2021 року було вже проведено два спільних прийоми з надання безоплатної правової допомоги, в ході який 5 людей отримали правову підтримку. Зокрема, завдяки такій співпраці, чоловікові було надано допомогу щодо укладення декларації з сімейним лікарем та отримання подальших медичних послуг.
Пробація_3
 
З початку 2021 року Громадський центр правосуддя та Татарбунарський сектор пробації провели два спільні прийоми, під час яких 5 клієнтів пробації змогли отримати безоплатну кваліфіковану правову допомогу, яка стосувалася питань пенсійного забезпечення, оформлення спадщини та надання медичних послуг. Проте, під час таких зустрічей проводиться також і спілкування з людьми стосовно проблем різного характеру, які у них наявні, та здійснення профілактичних бесід. Так, під час зустрічі 4 січня 2021 року, керівник Громадського центру правосуддя Леонід Семененко, керівниця сектору пробації Алла Мукієнко та спеціалісти сектору Катерина Клімова та Тетяна Загорняк, провели низку індивідуальних профілактичних бесід. Значний ефект дає спілкування з клієнтами пробації керівника Громадського центру правосуддя, ветерана органів поліції та юстиції Леоніда Семененка, який має великий життєвий досвід. «Категорія наших підоблікових постійно потребує координації, вона не досить цілеспрямована та обізнана, але у поєднанні з лідерами, які здатні спрямувати і підтримати, орієнтир змінюється. Наші підоблікові починають вірити у власні сили, а також відчувають, що їх не ізолюють та не засуджують» - зазначила керівниця Татарбунарського районного сектору пробації Алла Мукієнко.
Під час прийому 1 лютого 2021 року, який здійснював керівник Громадського центру правосуддя Леонід Семененко та керівнниця сектору пробації Алла Мукієнко, вдалось не просто надати людині правову консультацію, але і допомогти практично вирішити цю проблему. Мова йшла про те, що у клієнта пробації не була укладена декларація з сімейним лікарем, хоча є значні проблеми зі станом здоровя. Чоловік пояснив, що в силу своєї малоосвідченості, не знає до кого звернутися та які документи необхідні для цього. Оскільки це був представник ромської громади міста, керівник Громадського центру правосуддя звернувся до голови правління ромської громадської організації «Бахтало» Ольги Карай з проханням посприяти щодо звернення чоловіка до медичної установи. Того ж дня, було організовано візит чоловіка до Татарбунарського центру первинної медико-санітарної допомоги, де він уклав декларацію з сімейним лікарем. Також було узгоджено питання проведення обслідування чоловіка та визначення можливості встановити йому інвалідність у зв’язку з захворюванням. Окремо було узгоджено питання з партнером Громадського центру правосуддя - Благодійним фондом «Еммануїл» щодо вирішення питання забезпечення носильними речами деяких клієнтам пробації.
Пробація_4
Окремий напрямок співпраці Громадського центру правосуддя та Татарбунарського сектору пробації - це системна психологічно-консультаційна робота з клієнтами служби, яка проводиться медіаторкою Громадського центру правосуддя Світланою Гудь. Так, в перший тиждень грудня 2020 року були проведені індивідуальні та групові обговорення проблеми домашнього насилля, в рамках всеукраїнської акції «16 днів проти насилля». «Проблема є досить поширеною, оскільки в сім’ях часто відбуваються скандали, які до-ходять до фізичних побоїв, що бачать і діти. Зазвичай, такі скандали самі клієнти вважають буденною справою «в кого не буває». Відповідно, психологічни бесіди з такими сім’ями потрібно проводити систематично» - зазначила медіаторка Громадського центру правосуддя Світлана Гудь.
Спілкуючись з клієнтами пробації, виявилось, що зустрічаються непоодинокі випадки, коли вони (особливо молодь) стають жертвами агресорів, в ролі яких виступає їх роботодавець. Через те, що більшість не мають освіти, хлопці влаштовуються на роботу до місцевих підприємців. Часто умови праці створюють такі, щоб «заганяти» найманих працівників в борги, які постійно збільшуються. Зважаючи на це, були також проведені мотивуючі консультування щодо підвищення віри в свої сили, формування поваги до себе та необхідності отримання освіти. «Ви маєте розуміти, що освіта для молодих людей, це дорога в майбутнє, де тебе ніхто не зможе принижувати. Це і достойна оплата праці, якщо навіть вирішите змінити місце проживання. Зараз є можливіть змінити своє життя, врахувавши помилки, тим більше, що ми готові допомагати кожному, хто має бажання почати зміни» – звернулась до клієнтів пробації керівниця сектору пробації Алла Мукієнко.
Оскільки 1 грудня відзначався День боротьби зі СНІДом, підоблікові клієнти пробації взяли участь у тренінгу «Зупини СНІД». Навіть коротке опитування дозволило зрозуміти, що єдине, що чули молоді люди про ВІЛ/СНІД, що це захворювання, але деталей та особливостей не знають. Під час тренінгу звернули увагу на те, що вірус за останнє десятиліття «молодіє» і якщо раніше це захворювання було характерне для тих, хто вживає ін’єкційні наркотики, то зараз переважає більше статевий шлях передачі і більшість інфікованих саме серед молоді. «Все, що вони знають про ВІЛ – це смертельна хвороба, яка передається через все і навіть спільне користування побутовими предметами. А це говорить про те, що міфи та стереотипи залишаються дуже поширеними серед населення, що призводить до стигматизації людей, що живуть з ВІЛ. Натомість, мо-лоді люди не зважають на безпечні статеві стосунки та ніяковіють при обговорені цієї теми. Хоча часто серед клієнтів пробації є такі, в кого були або є проблеми з вживанням наркотичних речовин, алкоголем та які не мають постійного партнера і саме вони потребують систематичного інформування про необхідність побудови здорових відносин. Я завершила спілкування роз’ясненням про наявне лікування для людей, що живуть з ВІЛ, інформацією про необхідність використання особистих засобів безпеки, в тому числі важливості безпечної поведінки, що допоможе зберегти здоров’я своє та свого партнера» - зазначила медіаторка Громадського центру правосуддя Світлана Гудь.
Діяльність Громадського центру правосуддя в м. Татарбунари впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках проєкту «Громадський центр правосуддя як мультифункціональна платформа розвитку правосуддя в громадах».


02.02.2021   
  Поделиться


Логин:

Пароль:

Регистрация.
Забыли логин или пароль?

ЦИТИРОВАТЬ (Чтобы вставить цитату, выделите нужный фрагмен текста на этой странице и нажмите "ЦИТИРОВАТЬ")
Осталось символов –

Введите проверочный код



Логин:

Пароль:

Регистрация.
Забыли логин или пароль?
НАЙТИ ДЕПУТАТА
Для поиска используйте буквосочетание из не менее, чем 3-х букв


Подписаться на рассылку (только для зарегистрированных пользователей. регистрация.)
Введите Ваш email:

Партнёрам: Код нашего баннера можно скопировать тут.

НОВОСТИ, СОБЫТИЯ
20 декабря
11:10

У громадах Одеської області обговорили актуальні безпекові та правові виклики

21 августа
19:02

Атака на історичний центр Одеси: наслідки для культурної спадщини та реакція міжнародної спільноти

28 июня
13:53

Тренінг є частиною програми посилення спроможності волонтерських та гуманітарних організацій на Півдні України, що реалізується PTF Europe та Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України».

07 июня
12:14

Сервісна допомога людям та довготривалі рішення для громад: робота Громадського центру правосуддя в м. Татарбунари

11 марта
22:15

Public Talk “Одеса після Перемоги”: що пропонують депутати і експерти

23 февраля
15:49

Зменшення впливу на прийняття рішень та ігнорування з боку влади: з чим стикаються місцеві депутати під час війни

29 декабря
14:03

В Одеській області громади обмінялись досвідом та проблемами роботи з ВПО в умовах війни

20 декабря
15:55

В Одеській області обговорять проблеми працевлаштування, житла та соціально- правової підтримки ВПО в умовах війни

08 декабря
13:57

Правники південних громад Одеської області посилили спроможності захищати постраждалих від збройного конфлікту

25 ноября
12:47

У громадах Одеської області впроваджуються оперативні ініціативи з підтримки жінок в умовах війни

07 ноября
20:30

В Одеській області «сусідська варта» спільно з місцевою владою вирішують безпекові проблеми воєнного стану

03 ноября
20:52

У Татарбунарах на Одещині посилюють спроможності спільної роботи волонтерів

23 октября
10:13

Результати обговорення Комітетом ООН з ліквідації дискримінації по відношенню до жінок ситуації в Україні

19 октября
16:37

Дискримінація жінок-ВПО та біженок: альтернативний звіт Одеського КВУ для Комітету ООН

11 октября
22:40

У громадах півдня Одещини починають впроваджувати програми підтримки вразливих груп в умовах війни

05 октября
21:03

Псевдореферендуми на окупованих територіях України - це спектакль для росіян: підсумки круглого столу в Одесі

23 сентября
15:23

Оголошено програму мінігрантів для Одеської області з підтримки жінок в умовах війни

09 сентября
20:49

Соціальне підприємництво жінок-ВПО: досвід громад півдня Одещини

10 августа
11:58

У містах Татарбунари та Рені Одеської області скоординували безпекову та гуманітарну роботу

05 августа
19:54

Підтримка громад в умовах війни від Громадського центру правосуддя у Татарбунарах на Одещині


RSS

View My Stats



       
    Поддержка проекта “Твой местный депутат: Одесская область”, который выполняется Одесской областной организацией Всеукраинской общественной организации «Комитет избирателей Украины» была осуществлена Фондом Восточная Европа в рамках программы “Твой местный депутат: мониторинг деятельности депутатов местных советов в Украине”, которая является совместной инициативой Фонда Восточная Европа и Черкасской областной организации Комитета избирателей Украины и выполняется при финансовой поддержке Фонда демократии ООН (UNDEF) и Агентства США по международному развитию (USAID).
     Мнения, отраженные на сайте, принадлежат их авторам и могут не совпадать с точкой зрения партнеров программы.

 

Веб-розробка